nov 10, 2021

Onvolledig werkende vaccins vergroten het ziekmakend vermogen van virussen.

nov 10, 2021

Uit zeer relevant onderzoek uit 2015 blijkt, dat onvolledig werkende vaccins overdracht mogelijk maken van stammen die anders te dodelijk zijn om te blijven bestaan. Het betreft vaccins die niet voorkomen dat de gastheer het virus onder zijn leden krijgt, maar die gastheer wel in leven houden, en daarmee ook het virus. Het overlevende virus muteert, wordt sterker en blijft bestaan. Deze typen vaccins worden lekkende vaccins genoemd.

Bij bijna alle vaccins die bij mensen worden gebruikt is deze overdracht geblokkeerd, zodat dit ‘lekken’ wordt voorkomen.

Bron: Imperfect Vaccination Can Enhance the Transmission of Highly Virulent Pathogens (plos.org)

Het Artsen Collectief is van mening dat er is nog weinig bekend is over de effectiviteit tegen nieuwe mutaties, effectiviteit op onderdrukking van onderlinge verspreiding van het virus, de (middel)langetermijngevolgen, de bijwerkingen en van het effect van het ‘stapelen van vaccins’ (de zg. ‘boosters’).

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.