apr 11, 2021

Ook in een crisis moet de wetenschap open staan voor kritisch debat

apr 11, 2021

Professor klinische psychologie Mattias Desmet houdt zich bezig met effectiviteitsonderzoek en de rol van de wetenschap in de vormgeving van het coronabeleid. “We vragen iets van de wetenschap wat zij niet kan leveren.” Desmet bepleit in een uitzending van De Nieuwe Wereld voor een open debat en signaleert o.a. dat angst en stress invloed heeft op de ernst van iedere longinfectie.

Het Artsen Collectief vindt dat er is sprake van een angstpandemie rondom corona. De schadelijke gevolgen van de coronamaatregelen voor onze psychische gezondheid, zoals minder sociale contacten, minder bewegen en het ontstaan van financiële problemen, zijn zodanig groot dat zij niet in verhouding staan tot het doel ervan.

Bron: Uitzending De Nieuwe Wereld 11 april 2021 ‘In de coronacrisis moet de wetenschap staan voor het open debat.’ Een gesprek met Mattias Desmet – YouTube

Eerder was Desmet ook in de Nieuwe Wereld te zien over angst en massavorming. “Angst is niet alleen een gevolg van de coronacrisis, het is ook een oorzaak.”

Bron: Uitzending De Nieuwe Wereld 11 oktober 2020 Angst en massavorming in de coronacrisis. Een gesprek met Mattias Desmet en Ad Verbrugge – YouTube

Meer over de onderbouwing Angst van het Artsen Collectief >
Meer over alle standpunten van het Artsen Collectief >

Spread the love
Steun ons, word vriend!
Vind u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.