okt 6, 2020

Oost-Online vraagt arts, epidemioloog en emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma alles over virussen in het algemeen en Covid-19 in het bijzonder. ‘Virussen zijn net inbrekers. Je moet ze staande houden bij de voordeur’

okt 6, 2020

Menno Jan Bouma geeft de volgende praktische adviezen en tips: zorg voor goede luchtvochtigheid in huis in de wintermaanden, blijf goed ventileren, spreek buiten af en zorg goed voor je natuurlijk afweersysteem door gezonde voeding, slaap etc. Zorg ook voor voldoende “Vitamine P”, psychisch welbevinden. “Doe dingen waar je blij van wordt”. En ten slotte, vermijd superspreader events. Hij legt minder nadruk op handen wassen, desinfecteren, afstand houden, géén handen schudden, omdat Covid-19 geen diarreevirus is, maar een virus dat zich via de lucht verspreid.

Lees hier het volledige artikel.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.