nov 5, 2021

Op Z’n Kop: Podcast met Prof. Dr. Armand Girbes

nov 5, 2021

“Waarom zou niet vaccineren erger zijn dan heel veel roken, heel erg ongezond zijn, heel veel overgewicht hebben.”

Deze week is intensivist Prof. Dr. Armand Girbes, hoofd van de IC van het Amsterdam UMC te gast bij Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen in Op Z’n Kop om te praten over de problemen die er zouden spelen op de IC’s. Samen praten zij over innovatie in de zorg, de bureaucratie, het ontbreken van kennis in de politiek en oplossingen voor de huidige tweedeling in de maatschappij: moeten wij de discussie over vaccinatie wel voeren op de manier waarop wij die voeren, of moeten wij ongevaccineerden juist de reikende hand bieden?

 

Girbes zegt ondermeer: “Waarom zou niet vaccineren erger zijn dan heel veel roken, heel erg ongezond zijn, heel veel overgewicht hebben. Die discussie moeten we niet op die manier voeren. Dit gaat namelijk niet tot een oplossing leiden.” Girbes gaat verder: “Deze geneeskundige discussie moet gevoerd worden vanuit vertrouwen en ik mis dat.” Hij vindt dat de discussie uit de hand loopt: “Het lijkt wel alsof je nu helemaal geen corona meer mag krijgen, terwijl corona de komende jaren gewoon onder ons gaat blijven! Corona zal bij ons leven gaan horen. Het probleem is dat onze gezondheidszorg zo krap georganiseerd is. Er is krapte van capaciteit waardoor we niet alles kunnen doen wat vroeger wel kon. Dat is het eerlijke verhaal.”

 

De hele podcast kun je terugluisteren via: https://www.nporadio2.nl/podcasts/op-zn-kop/61564/43-op-zn-kop-met-intensivist-prof-dr-armand-girbes

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.