jan 23, 2022

Open brief van huisarts Felix van der Wissel aan Kamerlid Attje Kuiken

jan 23, 2022

Huisarts Felix van der Wissel schreef op persoonlijke titel een indringende open brief aan Kamerlid Attje Kuiken. Kuiken gaf in het coronadebat van 18 januari jl. aan dat een bepaalde groep zorgverleners die er een andere, kritische mening op na houdt, de BIG-registratie moet worden afgenomen. Van der Wissel deelt zijn bezorgdheid en nodigt Kuiken uit voor een gesprek. 

Beste Attje Kuiken,

Waar is toch de tijd gebleven – de tijd dat we naar elkaar luisterden? De tijd dat, als er artsen waren, die een andere mening hadden, dat je daar als volksvertegenwoordiger naar toe ging om te horen wat ze te zeggen hadden in plaats van je collega’s naar de mond te praten en de hoofden te eisen van deze zogenaamde kwakzalvers, die het beleid van het kabinet en het OMT bekritiseren?

Waar is die tijd gebleven dat Diederik Samsom nog gewoon fractievoorzitter was van de PvdA en nog getrouwd was met de vrouw die getuige was op mijn huwelijk? Dat ik gevraagd werd door Wouter Bos voor het schaduwkabinet van de PvdA om burgers en politiek dichter bij elkaar te brengen?

Waar is toch de tijd gebleven dat ik één van de eerste lichtingen Verpleegkundig specialisten opleidde en dat onze VS Cum Laude slaagde en haar diploma uitgereikt kreeg uit handen van Oud minister Els Borst. Voor mij de minister van VWS voor alle burgers. Ik ben nog steeds trots op de foto die toen genomen is van haar en ons.

Waar is de tijd toch gebleven dat ik het ministerie van VWS adviseerde en dat Ab Klink nog vol lof over anderhalvelijnszorg sprak en de tekst die ik schreef letterlijk kopieerde voor het verkiezingsprogramma van het CDA?

Waar is toch de tijd gebleven dat ik Edith Schippers adviseerde toen zij minister van VWS was, en toen ik haar vroeg of zij ons nieuwe gezondheidscentrum wilde openen, waar ik praktiseerde, zij zonder enige twijfel in ging op mijn uitnodiging.

Beste Attje waar is de tijd gebleven dat je als tweede kamerlid, je eerst ging verdiepen in de mensen, voordat je onzinnige dingen ging uitkramen over mensen die je niet kent, waardoor je mensen juist tegen elkaar aan het opzetten bent in plaats van te verenigen ?

Nu Omikron een veel mildere variant is vergelijkbaar met een lichte griep, zou jij als volksvertegenwoordiger moeten meehelpen om je collega’s wakker te schudden , om hun te zeggen dat de storm is gaan liggen en dat jullie naar buiten mogen komen in plaats van te blijven geloven in de angst die het OMT maar blijft prediken, waardoor vele Nederlanders echt in de knel zitten.
Dat jullie, net als in Engeland, de regels mogen opheffen! Maar in plaats daarvan beschuldig jij mij en andere artsen, die jullie daarop wijzen, van desinformatie en vraag je de minister om onze BIG registratie te laten intrekken.

Ik heb nieuws voor je Attje, de vaccins werken niet zoals we eerst hoopten en dachten! Het is niet gelukt om daarmee immuniteit te bewerkstelligen, hoe vaak je de vaccins ook neemt of boostert. Er is een andere Exit strategie nodig waar we Omikron endemisch laten zijn. Wel moeten we zorgen dat de kwetsbaren beschermd worden.
Laten we met z’n allen het profiel bepalen voor welke mensen vaccins wel nuttig, zijn omdat hun eigen immuniteit verzwakt is door overgewicht, leeftijd en andere ziekten. Scheer niet iedereen over één kam, maar differentieer!
Natuurlijke afweer geeft de beste immuniteit! Profiteer van Omikron en laat zo veel mogelijk mensen die gezond zijn, zonder onderliggend lijden, in contact komen met Omikron.
Dat betekent niet dat je covid niet nog een keer kan krijgen. Sommige mensen krijgen het wel drie keer, echter niet zo erg meer dat ze een opname in een ziekenhuis nodig hebben.
En misschien kun je dan ook aan je collega’s vertellen dat er geen houdbaarheidsdatum zit aan deze natuurlijke immuniteit. Dat een half jaar een bedachte periode is om daarna weer te kunnen prikken zodat je weer om een QR kan vragen.
Boris Johnson kan je precies vertellen hoe het anders kan. Misschien ben je wel bereid om met hem te praten…

Beste Attje ik hoop dat je, als volksvertegenwoordiger, niet meer van die ongenuanceerde dingen zegt en ik hoop dat de Overheid en de PvdA weer net als vroeger meer bereid is om naar de burgers en haar leden te luisteren, in plaats van te denken dat de tweede kamer een afspiegeling is van de mening van wat er leeft onder de bevolking.

Beste Attje ik nodig je van harte uit, in mijn praktijk, om net als de voorgaande ministers van VWS Ab Klink en Edith Schippers met mij in gesprek te gaan en je mijn kant van het verhaal te vertellen zodat je wel overwogen je mening kunt geven als volksvertegenwoordiger!

Met bezorgde groet vanuit respect voor het ambt van volksvertegenwoordiger,

Felix van der Wissel, huisarts

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.