nov 15, 2021

Oproep Maurice de Hond: “Wilt u meewerken aan grensoverschrijdende maatregelen die ook nog eens contraproductief zijn?”

nov 15, 2021

“Al 17 jaar stuur ik u (=politici en media) vrijwel iedere zondag een mail met de laatste peiling. Dat doe ik vandaag niet. Ik was en ben teveel aangedaan, omdat blijkbaar toch ons landsbestuur het voornemen heeft om via de 2G-regeling een deel van de bevolking uit te sluiten bij een groot deel van hun mogelijke activiteiten buitenshuis. En daar heb ik twee belangrijke redenen voor: een principiële en één op basis van data-analyse.”

Het zijn de woorden van Maurice de Hond in zijn blog van zondag 14 november jl. Maurice, zelf gevaccineerd, zegt maar al te goed te weten wat het uitsluiten van een bepaald deel van de bevolking betekent bij het mogen doen van bepaalde activiteiten. “Ik heb het gehoord vanuit de ervaringen van mijn ouders uit een periode, die de zwartste bladzijde van onze geschiedenis is.”

 

Overheid gebruikt oude cijfers

 

Naast zijn principiële onderbouwing, gaat hij ook in op de cijfers die demissionair minister De Jonge vertelde in de persconferentie van 12 november jl.: “Dat is wel de situatie hoe het gemiddeld was tussen juli en 20 oktober, maar hij negeert daarbij dat de situatie inmiddels een heel andere is dan in juli. En vooral dat onder de ouderen, die met name in de ziekenhuizen komen, de bescherming van het virus tegen ziekenhuisopnames in de tijd gezien sterk is afgenomen. Die factor 17 voor het gemiddelde van gevaccineerden is bij de groep boven de 70 inmiddels gedaald naar een cijfer niet ver van de 2 af.”

 

“Ook als u zich niet aangesproken voelt voor de principiële overwegingen m.b.t. het besluit van de 2G regeling, dan hoop ik in ieder geval dat u op basis van de data-analyse begrijpt dat het ook nog niet zal werken en juist voor een toename van de ziekenhuisopnames zal zorgen. Door zowel de schijnveiligheid als het feitelijke gevaar dat aanwezigen elkaar besmetten en mensen wel in de ziekenhuizen komen”

 

“Ook als u zich niet aangesproken voelt voor de principiële overwegingen m.b.t. het besluit van de 2G regeling, dan hoop ik in ieder geval dat u op basis van de data-analyse begrijpt dat het ook nog niet zal werken en juist voor een toename van de ziekenhuisopnames zal zorgen. Door zowel de schijnveiligheid als het feitelijke gevaar dat aanwezigen elkaar besmetten en mensen wel in de ziekenhuizen komen.” Invoering van de coronapas is juist een aanjager van de besmettingen, schrijft De Hond. “Omdat steeds meer gevaccineerden anderen kunnen besmetten, maar ook omdat de gevaccineerde ouderen onder degenen die aanwezig zijn op een 3G of 2G plek, een beduidend grotere kans hebben WEL in het ziekenhuis te komen, dan dat getal ’17 keer zo weinig’  van Hugo de Jonge lijkt aan te geven.”

Hij besluit met de wens dat hij oprecht hoopt dat politici of media die hij aanschrijft eens goed in de spiegel willen kijken en zich afvragen of ze direct of indirect mee willen werken aan een maatregel die enerzijds principieel een grens overgaat en anderzijds nog contraproductief werkt ook.

 

Schijnveiligheid

 

Het Artsen Collectief onderschrijft de wens van Maurice de Hond volledig, want een QR-code zet mensen op het verkeerde been. Nieuwe studies, studies die (ook) De Hond goed bijhoudt, tonen dat de bescherming tegen besmetting en besmettelijkheid al heel snel afnemen in het eerste half jaar na vaccinatie. Daarnaast kan vaccinatie er voor zorgen dat je na besmetting minder of geen klachten ontwikkelt. Je kunt dan echter wel besmettelijk zijn. Het registreren van een vaccinatiestatus als vrijkaart voor een normaal sociaal leven heeft dus geen meerwaarde voor de volksgezondheid. Sterker nog het biedt aan de corona-vatbare groepen mogelijk een potentieel gevaarlijke schijnveiligheid.

Lees de hele oproep van Maurice de Hond op zijn site met daarin ook de verwijzing naar zijn artikel van 13 november jl. waarin hij toelicht hoe de demissionair minister de cijfers van de coronapas “niet gebruikt om ervan te leren, maar om ze voor zijn doelen te misbruiken.”

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.