feb 4, 2021

Oproep om kosten-batenanalyse in de coronabestrijding

feb 4, 2021

We denken dat de overheidsmaatregelen aanzienlijke bijkomende gezondheidsschade veroorzaken. Zo zijn ziekenhuisopnames in de VS voor spoedbehandeling van acute ischemische beroertes in februari en maart 2020 aanzienlijk lager geweest dan in februari en maart 2019, wat resulteerde in een vertraagde behandeling.‎‎ Britse verpleeghuizen en hospices zagen een toename van het aantal sterfgevallen tussen februari en juni 2020, geassocieerd met acuut coronair syndroom (een toename van 41%), beroerte (een toename van 39%) en hartfalen (een toename van 25%).‎  Calling for benefit–risk evaluations of COVID-19 control measures – The Lancet

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.