jan 29, 2022

OP Z’N KOP! “Of je nu wel of niet geprikt bent, doe niet aan de QR-maatschappij mee”

jan 29, 2022

“Ze (VVD en D’66) zitten in de Tweede Kamer maar iets te verdedigen wat niet te verdedigen is. Die coronapas die moet en die zal er komen, ook al zeggen inmiddels álle deskundigen, TU delft, iedereen zegt ‘het heeft helemaal geen zin, het draagt helemaal niet bij aan het tegengaan van de verspreiding van het virus, het heeft helemaal geen nut’. Ze willen die pas maar invoeren. (…) Maar dan denk ik ‘Nee! Iets wat discriminerend en grondrecht schendend is, hoort gewoon nóóit in ‘je gereedschapskistje’ gewoon niet!”

De stem van Marianne Zwagerman slaat ervan over als ze samen met Rick van Velthuyzen het onderwerp van hun eerste podcast van OPZ’NKOP! dit jaar introduceert. Beiden spreken met voormalig topambtenaar Astrid Raaphorst en onderzoeksjournalist Arno Wellens over de vraag ‘Moet de coronapas er komen’.

Raaphorst is oud-directeur van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en heeft haar baan opgezegd omdat ze zich niet meer kon verenigen met de disproportionaliteit van het coronabeleid. Ze pleit er nadrukkelijk voor dat mensen ‘actief op zoek moeten gaan naar informatie, naar wat er gebeurt, wat er aan de hand is.”

Arno Wellens is Nederlands publicist, schrijver en financieel journalist die voornamelijk over economie en de Europese Unie schrijft. Hij is zeer kritisch op alle ontwikkelingen. “Als mensen zeggen ‘ik ga mee in die digitalisering, want ‘ik wil niet dat mijn oma ziek wordt en mijn kinderen moeten weer vrij zijn’ enz. Er is géén causaal verband tussen corona en de QR-app. Als jij je verzet tegen deze QR samenleving dan heeft dat nul effect op de zorg. Dat verband ís er niet. Want zonder corona zouden we ook die app hebben.”

We denken dat de hele podcast interessant – en relevant – is om kennis van te nemen, maar onderstaande uitspraak van Wellens lichten we er ook graag uit. Want,..

 

…wat kun je zelf doen?

“Burgers en lokale politici hebben mogelijkheden om zich op vreedzame wijze zich te uiten en zich te verenigen en de besluitvorming te beïnvloeden. Daarom moet je dit op elke manier tegenhouden en dat doe je door de QR te weigeren. Door daar niet aan mee te doen. Ga naar de sportschool. Zorg dat je gezond bent. Drink niet teveel. En als je op een terrasje ergens een kopje koffie gaat drinken en er wordt jou om een QR gevraagd, realiseer je elke keer dat dat niets met zorg te maken heeft. Als je je QR niet laat zien, is het niet zo dat je ineens lukraak een virus krijgt dat van een vleermuis in de soep is gevallen in Wuhan. Dat is echt, écht complete gekkigheid. Dat is een sprookje dat in ons hoofd is gestopt. Dus wordt wakker, doe weer normaal en keer je af van die QR-samenleving. Normaliseer niet wat abnormaal is.”

Eens? Sluit je dan aan bij de woorden van Marianne Zwagerman waarmee ze de podcast #46 besluit: “Of je nu wel of niet geprikt bent, doe niet aan de QR-maatschappij mee.”

Hele podcast van OP Z’N KOP! van 27 januari jl. beluisteren? Klik hier.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.