apr 6, 2023

Oversterfte houdt aan – kabinet maakt geen haast

apr 6, 2023

Data-analist Herman Steigstra rapporteert opnieuw een sterke stijging van de meersterfte in maart 2023.

Steigstra ontwierp een model om de relatie tussen bepaalde oorzaken en de mate van meersterfte te onderzoeken. Op grond van dit model voorspelde hij de piek in meersterfte in maart al twee maanden geleden. Dat we die piek nu ook daadwerkelijk zien is zorgelijk en pleit voor het serieus nemen van zijn model door instanties zoals meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van medicijnen en vaccins LAREB en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

De oversterfte bedroeg in de tweede week van maart ongeveer 50 personen per dag.

Het model neemt onder andere oversterfte veroorzaakt door vaccinatieschade als een van de verklarende factoren mee. Steigstra rekent met een onmiddellijke door het mRNA-vaccin veroorzaakte sterfte van 1 op 3000 injecties en een langetermijneffect tot 24 maanden.

Ondertussen lijkt het kabinet geen haast te maken met het onderzoeken van een relatie tussen de aanhoudende oversterfte en de corona-mRNA-vaccins, die door hun haastige invoering nooit grondig op veiligheid zijn getest.

Tweede Kamerlid Pieter Omzigt heeft daarom onlangs vragen gesteld aan minister van VWS Ernst Kuipers. Zeker met de huidige oversterfte en de voorspellende waarde van Steigstra’s model is het belangrijk de mogelijke of zelfs waarschijnlijke relatie met de vaccinaties te onderzoeken en Steigstra’s model te toetsen aan de realiteit. Dit kan alleen maar als de individuele sterftegegevens aan de individuele vaccinaties worden gekoppeld, een stap die simpel lijkt maar tot nu toe steeds wordt vertraagd.

Het Artsen Collectief pleit voor het stoppen met de huidige mRNA-(herhaal)vaccins vanwege hun lage effectiviteit, kans op ernstige bijwerkingen en de onverklaarde oversterfte.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.