apr 10, 2021

Publiek verdient betrouwbare wetenschap

apr 10, 2021

De Covid-19-pandemie heeft het academische debat aangetast wat heeft geleid tot diepe verdeeldheid in sociale, massa- en professionele media. ‎‎Persoonlijke aanvallen zijn aanzienlijk toegenomen, naast beschuldigingen die de integriteit en motivaties van collega-onderzoekers en clinici aantasten. ‎‎Een dergelijke verdeling komt vooral tot uiting in niet-academische verklaringen, brieven, verzoekschriften en persoonlijke opvattingen. Veel van de ergste voorbeelden komen voor in openbare fora.‎

Scholarly communications harmed by covid-19 | The BMJ

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.