mei 24, 2023

Publiekslezing door Prof. dr. Mattias Desmet: ‘Massavorming en de reactie op Covid-19’

mei 24, 2023

Het Tocqueville Programma van de Common Sense Society en de Stichting Artsen Collectief presenteren samen de publiekslezing ‘Massavorming en de reactie op Covid-19’ door de Vlaamse professor klinische psychologie Mattias Desmet.

De lezing wordt gevolgd door een discussie tussen Mattias Desmet, Pieter Jan Dijkman (directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA) en Hannah Visser (internist verbonden aan de Stichting Artsen Collectief).

In welke mate kan massavorming de bestuurlijke aanpak van Covid-19 verklaren, en welke lessen kunnen we hieruit trekken? Welke rol hadden instituties als de overheid, media en beroepsgroepen in het ontstaan van massavorming? Met het einde van de laatste lockdown vorig jaar lijkt de relevantie van een discussie over het coronabeleid ogenschijnlijk ten einde. De aanpassing van de Wet Publieke Gezondheid – de pandemiewet – laat echter zien dat de discussie nog zeer relevant is. Willen we de juiste lessen kunnen trekken uit het verleden, dan is reflectie onmisbaar.

Tickets kun je hier bestellen. 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.