aug 23, 2021

Pushen van vaccins schaadt de volksgezondheid ‎

aug 23, 2021

Harvard-epidemioloog Martin Kulldorff over vaccinpaspoorten, de Delta-variant en het COVID-volksgezondheidsfiasco. ‎”Degenen die deze vaccinpaspoorten pushen doen zoveel meer schade aan het vertrouwen in vaccins dan wie dan ook”, zegt Dr. Martin Kulldorff, een van ‘s werelds toonaangevende epidemiologen.‎

In een interview met Jan Jekielek licht Kulldorff toe:

“Zelfs als je erin slaagt iemand te dwingen het Covidvaccin te nemen, vanwege redenen als: “Oké, ik moet het wel nemen omdat ik naar een universiteit wil, of omdat ik die baan wil, of ik naar restaurants wil gaan”, zelfs als het ze lukt om die mensen te forceren om het Covidvaccin te nemen, zal het hen van de volksgezondheid afhouden. Het zal ervoor zorgen dat ze de volksgezondheid gaan wantrouwen en zich afkeren van andere vaccins die niet verplicht zijn.

Dergelijk beleid heeft dus ongewenste rimpeleffecten naar andere aspecten van de volksgezondheid. Ik ben geboren in Zweden, dus ik weet wel wat over Zweden. Zweden heeft een van de hoogste vaccinatiepercentages ter wereld en het hoogste vertrouwen in vaccins.

Er is in Zweden absoluut geen overheidsmandaat voor dwang of drang. Vertrouwen werkt gewoon niet op die manier. Vaccineren is er volledig vrijwillig. Als je in de bevolking veel vertrouwen wilt hebben in vaccins, moet vaccineren vrijwillig zijn. Er mogen geen verplichtingen zijn.”

Het Artsen Collectief benadrukt dat vaccinatie altijd alleen op basis van vrijwilligheid dient te gebeuren en is dan ook tegen een ‘vaccinatiepaspoort’.

Bron: Harvard Epidemiologist Martin Kulldorff on Vaccine Passports, the Delta Variant, and the COVID ‘Public Health Fiasco’ 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.