mrt 30, 2021

“Redden Nu” berokkent disproportioneel veel schade

mrt 30, 2021

“Het kabinet kiest in de pandemie voor de ‘rule of rescue’. Die tactiek maakt veel kapot. Want vandaag één coronapatiënt minder kan leiden tot veel meer coronapatiënten morgen”, betoogt een groep hoogleraren onder wie Barbara Baarsma.

Zij stellen o.a.: “Twee getallen helpen om de corona-epidemie in perspectief te zien. Het effect op de levensverwachting van mensen die rond 1940 werden geboren (de cohorten die het zwaarst door de pandemie zijn getroffen), is ongeveer twee weken, niet meer dan dat. Zet dit getal af tegen de jaarlijkse trendmatige stijging van onze levensverwachting, als gevolg van beter onderwijs, betere medische zorg en betere medicijnen. Die jaarlijkse winst is vijf weken. Dat u niet in 1950, maar een jaar later, in 1951 bent geboren, dat verschil maakt meer uit voor uw levensverwachting dan wel of geen corona-epidemie.”

Opinie: Een beleid van ‘redden nu’ richt op termijn alleen maar meer coronaschade aan | De Volkskrant

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.