feb 5, 2021

Schoolsluiting, beperking bewegingsvrijheid binnenshuis en winkelsluiting zouden enig effect op verspreiding van het virus hebben, zo blijkt uit een onderzoek in 130 landen

feb 5, 2021

Behalve bovengenoemde maatregelen hebben het verbieden van evenementen en samenscholingen alleen effect bij grote aantallen. Het onderzoek naar het effect van thuisbliiven, reisbeperkingen, testen en bron- en contactonderzoek waren niet eensluidend.

Het Artsen Collectief gaat ervan uit dat het virus niet tegen te houden is: kwetsbare personen moeten daarentegen – op basis van vrijwilligheid – beschermd worden, gezonde mensen moeten geen maatregelen opgelegd krijgen.

The impact of non-pharmaceutical interventions on SARS-CoV-2 transmission across 130 countries and territories | BMC Medicine | Full Text (biomedcentral.com)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.