aug 8, 2021

Sterfte onder jongeren toegenomen na massavaccinatie in Israël

aug 8, 2021

De sterfte van de jongvolwassen (leeftijdsgroep onder de 50 jaar) is laag. Bij gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek van Israël in de periode februari-maart 2021 werd een onverwachte toename van oversterfte onder 20- tot 49-jarigen gezien. In feite valt de toename van de sterfte samen met het begin van de Israëlische vaccinatiecampagne, die meer dan 75% van de individuen binnen deze leeftijdsgroep heeft bereikt. Een dergelijke onverwachte toename van de oversterfte bij jongvolwassenen werd ook aangetroffen in twee andere landen, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije, die met Israël gemeen hebben dat zij hun bevolking massaal hebben geïnjecteerd. De observaties zouden er dus toe moeten leiden de campagne te onderbreken en de onderliggende redenen van die overtollige sterfgevallen te zoeken.‎

Bron: Young adult mortality in Israel during time of COVID-19 crisis — Dr Steve Ohana and Dr Alexandra Henrion-Caude | Taking Sides (normanpilon.com)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.