feb 1, 2021

Studenten op de rand van de afgrond door psychische belasting avondklok

feb 1, 2021

De lockdowns met hun vrijheidsbeperkende maatregelen hebben onder studenten in Nederland al geleid tot een sterke toename in depressiviteit, angst en eenzaamheid. Uit dit onderzoek blijkt dat de avondklok deze gevoelens versterkt.

Vier op de tien studenten ervaren meer depressieve gevoelens en de helft van de studenten voelt zich eenzamer dan voorheen. Daarnaast ervaart een kwart van de studenten meer angstgevoelens en geeft zes procent zelfs aan suïcidale gedachten te hebben.

‘Studenten op de rand van de afgrond door psychische belasting avondklok’ (nationaleonderwijsgids.nl)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.