De Eerste Kamer stemde 25 mei jl. in met het wetsvoorstel voor het inzetten van coronatoegangsbewijzen. Daarmee is de testsamenleving een feit. Leerlingen van middelbare scholen moeten twee keer per week (vrijwillig) een zelftest doen, in sommige ziekenhuizen is een test een vereiste alvorens een behandeling te ondergaan en ook bezoekers van evenementen moeten zich laten testen.
Met het grootste gemak worden duizenden zelftesten uitgedeeld en moeten we bewijzen dat we ‘gezond’ zijn.
Waarom het testen van mensen zonder klachten (asymptomatisch) een zinloze bezigheid is leggen we aan je uit in deze bijlage:
– Uitleg waarom testen van mensen zonder klachten zinloos is
Gebruik deze om het gesprek aan te gaan op bijvoorbeeld de school van uw kind of in het ziekenhuis.
Voor scholen hebben we ook deze basisbrief opgesteld:
– Brief aan school over testen zonder klachten
Het Artsen Collectief vindt het massaal (snel)testen van de bevolking onacceptabel. Een sneltest/PCR-test meet geen virussen. Daarom kan de test op zichzelf ook geen diagnose stellen. Alleen na beoordeling van gezondheidsklachten door een arts kunnen deze testen een extra check zijn. Meer niet. Het testen van mensen zonder klachten is zeer onverstandig en we maken ons ernstige zorgen over de maatschappelijke druk en angstcultuur die hiermee in stand gehouden wordt. Als medici twijfelen wij oprecht en ernstig aan zowel de fundamenten als de strategie van dit beleid.
Lees ook het artikel ‘Massaal testbeleid, hoe het anders kan’