okt 5, 2021

The Lancet publiceert: Kruisimmuniteit beschermt tegen Sars-CoV-2 virus

okt 5, 2021

Recente studies tonen aan dat T cellen met geheugen aan eerdere blootstelling aan seizoensgebonden coronavirussen, niet-geïnfecteerde personen (kruis)immuniteit tegen het Sars-CoV-2 virus bieden. Dit kan leiden tot nieuwe vormen van COVID-19 immunotherapie.

Bron: Immunogenic T cell epitopes of SARS-CoV-2 are recognized by circulating memory and naïve CD8 T cells of unexposed individuals – EBioMedicine (thelancet.com)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.