nov 19, 2021

Transmissiepotentieel van gevaccineerde en niet-gevaccineerde personen besmet met de SARS-CoV-2 Delta-variant in een federale gevangenis

nov 19, 2021

Uit een nieuwe COVID-19-studie van het CDC ‎blijkt er bij een corona-uitbraak in een gevangenis noch verschil in duur van RT-PCR-positiviteit bij volledig gevaccineerde deelnemers versus degenen die niet volledig gevaccineerd zijn, noch in duur van virale cultuur-positiviteit.

“Conclusies: terwijl dit veld zich blijft ontwikkelen, moeten clinici en volksgezondheidsdeskundigen gevaccineerde personen die besmet raken met SARS-CoV-2 als niet minder besmettelijk beschouwen dan niet-gevaccineerde personen. Deze bevindingen zijn van cruciaal belang, met name in een omgeving waar virale overdracht kan leiden tot grote uitbraken.”

Bron: Transmission potential of vaccinated and unvaccinated persons infected with the SARS-CoV-2 Delta variant in a federal prison, July—August 2021 | medRxiv

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.