okt 21, 2021

Uit casestudies en observaties blijkt dat de duur van immuniteit door infectie afhankelijk is van leeftijd en van ernst van de infectie

okt 21, 2021

Vergeleken met de immuunrespons op natuurlijke infectie, lokt vaccinatie een grotere reactie uit met een hogere specificiteit. Er zijn aanwijzingen van verminderde vaccineffectiviteit tegen opkomende varianten. Voor updates van het vaccin is meer onderzoek nodig.

Bron: Does infection with or vaccination against SARS-CoV-2 lead to lasting immunity? – The Lancet Respiratory Medicine

Het Artsen Collectief vindt dat niet alleen antistoffen maar ook de B- en T-cellen en de algemene conditie van de bevolking meegewogen moet worden om te besluiten tot massavaccinatie en generieke maatregelen.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.