dec 12, 2021

Uit onderzoek blijkt dat vaccinatie mutaties van het virus versnelt.

dec 12, 2021

Mechanismen achter het ontstaan van resistente varianten in Europa en de VS zijn onderzocht. Door een proces van natuurlijke selectie blijkt vaccinatie het ontstaan van varianten te bevorderen.

Dit wordt ook onderschreven door een opiniestuk in Trouw: “Door de hele bevolking te vaccineren, zorgen we ervoor dat een resistente variant van Sars-CoV-2 gaat groeien. Hierdoor lopen kwetsbaren gevaar, omdat de vaccins er niet tegen werken”, betoogt natuurkundige Daniël Miedema, die onderzoek doet naar moleculaire evolutie.

Bronnen:

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.