nov 3, 2022

Uitspraak van het Supreme Court New York: ontslag wegens ongevaccineerd-zijn is onwettig

nov 3, 2022

Uitspraak van het Supreme Court van de Staat New York dd. 25/10/2022: ontslag wegens ongevaccineerd-zijn is onwettig.

Het ontslag van zestien gezondheidswerkers in dienst van de gezondheidsdienst van New York wegens ongevaccineerd-zijn, moet worden teruggedraaid, met doorbetaling van salaris.

Volgens de de rechter kan vanwege de veiligheid en bescherming van de publieke orde bepaald worden dat iedereen zich aan de vaccinatieplicht houdt. Dat is hier echter niet het geval: de regel voor gezondheidswerkers is uitgebreid tot werknemers in dienst van ‘privé ondernemers’, maar aan die laatsten wordt vrijstelling van de vaccinatieplicht verleend, evenals aan bepaalde beroepen zoals atleten en artiesten. Er is daarom sprake van een onredelijke, arbitraire en willekeurige bepaling nu dezelfde overheidsdienst in verder identieke omstandigheden niet-gevaccineerde gezondheidswerkers anders behandelt. Na nog enkele andere overwegingen concludeert de rechter:

“Gevaccineerd-zijn voorkomt niet dat iemand Covid-19 kan krijgen of overdragen. De CDC-richtlijnen betreffende quarantaine en isolatie zijn voor gevaccineerden en ongevaccineerden identiek. […] We hebben in de loop van de pandemie geleerd dat het vaccin niet absoluut werkt. Er zijn virusdoorbraken, zelfs in degenen die zijn gevaccineerd en geboosterd. President Joe Biden heeft gezegd dat de pandemie voorbij is. De staat New York heeft de noodtoestand al meer dan een maand geleden beëindigd.” De vaccinatie beschermt dus niet de veiligheid en de publieke gezondheid, het gaat hier alleen over naleving van regels.

Een woordvoerder van de juridische afdeling van de stad New York zegt tegenover omroep CNN dat de stad beroep heeft aangetekend tegen de uitspraak.

De uitspraak kun je hier teruglezen:  https://eddsa.blob.core.usgovcloudapi.net/public/85163_2022_George_Garvey_et_al_v_City_of_New_York_et_al_DECISION___ORDER_ON_37.pdf

Zie ook: https://www.rd.nl/artikel/996055-rechter-new-york-vaccinatieplicht-onwettig&usg=AOvVaw1Yz3qSVUMH542dp5DARb_P

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.