mrt 1, 2022

Vaccinatiegevolgen: Duitse Zorgverzekeraar BKK ProVita schrijft brief aan Paul Ehrlich Instituut

mrt 1, 2022

De ziektekostenverzekeraar BKK ProVita heeft de gegevens van miljoenen verzekerden geanalyseerd. Het door het Paul Ehrlich Instituut opgegeven aantal gevallen van vaccinatiegevolgen is te laag, aldus de brief.

Een grote Duitse ziektekostenverzekeraar heeft cijfers verzameld over bijwerkingen van Covid-vaccins. Het resultaat is “een aanzienlijk alarmsignaal”. Volgens BKK ProVita is het aantal bijwerkingen vele malen hoger dan de bijwerkingen die officieel door het Paul Ehrlich Instituut (PEI) bekend zijn gemaakt. In een brief aan het PEI (waarover de Berliner Zeitung beschikt) staat: “In onze ogen is er sprake van een aanzienlijke onderrapportage van neveneffecten van vaccinatie”. De directie van BKK ProVita  verklaarde bij monde van Andreas Schöfbeck tegenover de krant Die Welt: “Volgens onze berekeningen achten wij 400.000 bezoeken van onze verzekerden aan de arts wegens complicaties bij de vaccinatie tot nu toe realistisch”. In de Berliner Zeitung wordt gesproken over 4-5% van de gevaccineerden die zich tot een arts wendden in verband met bijwerkingen.

Bron: https://www.berliner-zeitung.de/news/impffolgen-krankenkasse-bkk-schreibt-brief-an-paul-ehrlich-institut-li.213676

Ook de Welt berichtte hierover in het stuk ‘Meer bijwerkingen van vaccins dan eerder bekend’: https://www.welt.de/politik/deutschland/plus237106177/Coronavirus-Mehr-Impf-Nebenwirkungen-als-bisher-bekannt.html

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.