mei 11, 2021

Veel jongeren hebben concentratiestoornissen onafhankelijk van eerdere seropositiviteit

mei 11, 2021

Meer dan een derde van de adolescenten meldde ten minste één pijn- of stemmingssymptomen met gespannenheid, lusteloosheid en concentratieproblemen. Er was echter geen statistisch verschil tussen de gemelde symptomen tussen seropositieve studenten – met milde tot asymptomatische verloop van SARS-CoV-2-infecties – en seronegatieve studenten. Wat leidt tot de conclusie dat symptomen van Long-COVID19 mogelijk minder vaak voorkomen dan eerder werd aangenomen.

Bron: Mental health of Adolescents in the Pandemic: Long-COVID19 or Long-Pandemic Syndrome? | medRxiv

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.