dec 23, 2021

Veel minder vaak ziekenhuisopname nodig bij omikronvariant

dec 23, 2021

Uit een Schotse studie Severity of Omicron variant of concern and vaccine effectiveness against symptomatic disease: national cohort with nested test negative design study in Scotland — University of Edinburgh Research Explorer blijkt dat het risico van ziekenhuisopname bij de omikron variant tweederde lager is dan bij een infectie met de deltavariant.

De derde/boosterdosis vaccinatie biedt de grootste bescherming tegen de deltavariant, maar ook een aanzienlijke extra bescherming tegen het risico op symptomatische COVID-19 voor omikron.‎

Bron: Omicron Hospitalization Risk Two-Thirds Lower than Delta Infection, Says Scottish Study (reason.com)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.