mei 27, 2021

Verband tussen roken en Covid-19

mei 27, 2021

Lowe e.a moeten worden ‎‎geprezen‎‎‎‎ omdat ze mogelijk de eerste zijn die een studie publiceren in een vooraanstaand tijdschrift waaruit blijkt dat roken van tabak Covid-19 verergert. Deze publicatie moet een einde maken aan een te lange controverse die wordt gevoed door de slechte kwaliteit van epidemiologisch onderzoek naar Covid-19 en het te frequente gebrek aan bezorgdheid over roken en het gebruik van e-sigaretten in klinische dossiers.

Bron – 17 mei: Association Between Cigarette Smoking and COVID-19 Outcomes | JAMA Internal Medicine | JAMA Network

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.