mei 13, 2021

Waarom effect avondklok twijfelachtig is

mei 13, 2021

De avondklok heeft vermoedelijk weinig tot geen effect gehad op het verloop van de corona-epidemie in Nederland. Dat is de voorlopige conclusie van Sake de Vlas, hoogleraar infectieziektemodellering aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij deed eigen onderzoek nadat NRC hem benaderde over de recente uitspraak van Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, dat de avondklok „geen enkel effect” heeft gehad op de ziekenhuisopnamen. De Vlas beschouwt zijn onderzoek als een „creatief begin van een evaluatie” van de avondklok.

Bron: Hoogleraar infectieziektemodellering: effect avondklok ‘twijfelachtig’ – NRC

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.