Afgelopen vrijdag 6 augustus was Hannah Visser te gast bij Mohammed Benzakour, radiopresentator van ATOS RTV, een lokaal radio- en TV-station in Zuid-Holland.
Hannah Visser is internist en infectioloog. Zij is ook een van de medeoprichters van het Artsen Collectief. In het interview vertelt zij uit de eerste hand hoe zij de Covid-crisis doormaakte begin 2020. “Sommige mensen die veel onderliggende ziekten hadden werden heel ziek, maar sommige negentigplussers ontwikkelden verrassend weinig klachten en konden al snel met ontslag.”
Later in 2020 nam de Covid-crisis een wending toen heel de bevolking gevraagd werd om mondmaskers te dragen en afstand van elkaar te houden, ook als zij geen enkele klacht hadden. Vanuit medisch oogpunt een onbegrijpelijk advies volgens Visser: “Mensen met een normale afweer hebben niet zo veel te vrezen van een corona-infectie”. Voor haar was dit de reden om verbinding te zoeken met medici die een ander geluid wilden laten horen dan dat van het kabinet, de RIVM en het OMT. Medio vorig jaar ondertekende ze de brandbrief van medici, gericht aan de politiek. Daaruit is de Stichting Artsen Covid Collectief voort gekomen.
Benzakour is zelf kritisch op het officiële overheidsverhaal. Hij ziet bijvoorbeeld hoe iemand in zijn familie zich opsluit in de woning, uit angst om besmet te raken – dus om gezond te blijven, ondergraaft zijn familielid juist zijn gezondheid. Benzakour had dan ook veel vragen die hij aan Visser wilde voorleggen, enkele daarvan:
“Hoe kan het dat een sporter als Badr Hari heel ziek wordt van een corona-infectie, maar zijn veel oudere vader nauwelijks?”
Visser: “Het kan zijn dat de vader van van Badr in het verleden een corona-infectie heeft doorgemaakt, een andere dan de huidige variant, waardoor hij al gedeeltelijk beschermd is en dan kan het ook nog zijn dat zijn immuunsysteem heel sterk is.”
“Waarom is een natuurlijke infectie doormaken beter dan een vaccin nemen?”
Visser: “Het virus bestaat uit een spike-eiwit en nog meer onderdelen. Als je het vaccin hebt gekregen, ben je specifiek voor dat ene spike-eiwit beschermd. Bij een corona-infectie doormaken, ontwikkel je immuniteit tegen het héle virus, niet alleen het spike-eiwit.”
Visser ging in op nog meer vragen: o.a. over de zorg van de artsen, de nevenschade, hoe de cijfers in perspectief zien, de grote invloed van Big Farma, over de taak van de journalistiek, inzet van Ivermectine, de onjuiste term ‘besmettingen’ (=positieve test) en de zeer persoonlijke vraag of zij zelf het vaccin heeft genomen.
Hannah Visser heeft zelf ook een vraag: “Waarom kijken we niet naar antistoffen en alleen maar naar het vaccin? Er zijn zoveel mensen die de ziekte hebben doorgemaakt. Waarom wordt dáár niet naar gekeken, dat begrijp ik vanuit mijn vakgebied echt niet.”
Voor wie de antwoorden wil weten, luister naar het programma “Bonjour met Benzakour”, met presentator Mohammed Benzakour. Vanaf 2:50 minuten begint het interview met Hannah Visser.
NB. In het begin van het interview worden een paar bestuursleden genoemd die arts zijn. Peter-Paul Bruens wordt in dat rijtje genoemd, hij behoort tot het bestuur, maar is geen arts maar jurist/oud-advocaat.