sep 9, 2021

Werkelijk ziek is pas de samenleving waarin niemand meer ziek mag zijn.

sep 9, 2021

Christiaan Weijts, columnist NRC, schreef 25 juni (maar nu zeer relevant) het volgende:

“De CoronaCheck-app vraagt als machtigingen: geen enkele. Over de privacy maak ik me niet zo’n zorgen. Wel om de tijdelijkheid ervan. De app is een stapje in een richting die we eigenlijk niet op moeten willen. Vrije verplaatsing koppelen aan een medische gesteldheid is toch wat anders dan de 1 meter 20-lat bij de Python in de Efteling. Alleen een acute noodsituatie legitimeert dit uitzonderlijke middel.

Het echte gevaar van de CoronaCheckApp is niet de privacy, maar dat hij zó goed werkt bij het terugdringen van besmettingen dat we smetteloosheid gaan zien als norm en doel. Dan is de noodtoestand permanent.

Werkelijk ziek is pas de samenleving waarin niemand meer ziek mag zijn.”

Bron: Tijdloos noodmiddel – NRC

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.