okt 19, 2021

Ziekenhuizen turven ongevaccineerden, maar epidemiologisch onderzoek wordt nagelaten

okt 19, 2021

De cijfers tonen aan dat de coronavaccins uitstekend werken, met name tegen een ziekenhuisopname (95 procent) en tegen een opname op de intensive care (98 procent). Het RIVM hoopt dat deze cijfers “voor zich spreken” en ongevaccineerde Nederlanders motiveren zich alsnog te laten vaccineren tegen Covid-19, zegt RIVM-topvrouw Aura Timen.

Bron: RIVM hoopt dat ‘indrukwekkende cijfers’ ongevaccineerden overhalen tot prik | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Het ArtsenCollectief vindt dat zonder degelijk onderzoek deze conclusie niet getrokken kan worden. We hebben meer achtergrondinformatie nodig over de populatie van de opgenomen patiënten. Mogelijk zijn andere determinanten belangrijker dan de vaccinatiestatus. Ook de langetermijneffecten van vaccinatie (besmettelijkheid en bijwerkingen) en van natuurlijke immuniteit (duur en duurzaamheid) zijn nog onbekend. Dit soort berichten zijn een hoogleraar onwaardig en kunnen als propaganda worden opgevat. Zie ook Een ziekenhuis vol ongevaccineerden? Cijfers in perspectief – Artsen Covid Collectief (artsencollectief.nl)

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.