apr 11, 2023

Zwitserland trekt vaccinatieadvies in

apr 11, 2023

Het Zwitserse Federale Bureau voor Gezondheid (FOPH) heeft op 3 april j.l. het vaccinatieadvies voor de lente en zomer 2023 tegen Sars-Cov-2 ingetrokken.

Het bureau schrijft:

Seroprevalentiegegevens (dit is het percentage mensen met antistoffen) van Corona Immunitas (juni/juli 2022) tonen aan dat meer dan 98% van de Zwitserse bevolking antistoffen heeft tegen SARS-CoV-2. Vanwege de immuniteitssituatie, de momenteel overheersende virusvarianten en de verwachte lage viruscirculatie in lente/zomer 2023, kan worden aangenomen dat mensen zonder risicofactoren een zeer laag risico hebben om ernstig ziek te worden van Covid-19 in lente/zomer 2023 .

Om deze reden wordt er geen aanbeveling voor vaccinatie tegen Covid-19 gegeven.

FOPH en EKIF (Eidgenössische Kommission für Impffragen) bevelen vaccinatie voor personen met een bijzonder hoog risico (BGP) vanaf 16 jaar alleen aan als de behandelend arts dit gezien de epidemiologische situatie in het individuele geval medisch geïndiceerd acht en een tijdelijk verhoogde bescherming tegen ernstige ziekte kan worden verwacht.

 De Nederlandse overheid is momenteel onduidelijk over het nut van vaccinatie. De laatste adviezen melden dat de basisserie en de herhaalprik beschikbaar blijven voor iedereen vanaf 12 jaar die deze nog niet gehaald heeft.

Het RIVM adviseert zelfs nog steeds alle zwangere vrouwen die nog niet gevaccineerd zijn om de basisserie van de coronavaccinatie te halen. En daarna een herhaalprik met een vernieuwd mRNA-vaccin.

Het Artsen Collectief pleit voor het stoppen met de huidige mRNA-(herhaal)vaccins vanwege hun lage effectiviteit, kans op ernstige bijwerkingen, de onverklaarde oversterfte en aanwijzingen voor risico’s tijdens de zwangerschap en onbekendheid met de lange termijn risico’s van de genetische vaccins voor het kind.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.