mrt 8, 2023

Newsweek-opinie: de 10 grootste door de Amerikaanse overheid gepromote corona-onwaarheden

mrt 8, 2023

In de Amerikaanse mainstreammedia beginnen steeds meer harde kritische geluiden te verschijnen, iets waar we in de Nederlandse grote reguliere media nog op moeten wachten. In het tijdschrift Newsweek schrijft radioloog, politiek commentator en beleidsadviseur gezondheidszorg Scott W. Atlas, senior fellow bij de Amerikaanse denktank Hoover Institution van de Stanford University een harde kritiek over de onwaarheden die door de Amerikaanse politieke en wetenschappelijke leiders werden verkondigd, en veelal door de Nederlandse politiek, wetenschap en media werden overgenomen en herhaald.

Scott Atlas schrijft:

“Hier zijn de 10 grootste onwaarheden – die al jaren als zodanig bekend waren, en dus niet pas recentelijk ontdekt of aangetoond – en gepromoot door Amerikaanse leiders op het gebied van volksgezondheid, door verkozen of niet-verkozen functionarissen en academici die nu in diskrediet zijn geraakt:

  1. Het SARS-CoV-2-coronavirus heeft een vele malen hoger sterftecijfer dan de griep.
  2. Iedereen loopt een significant risico om aan dit virus te overlijden.
  3. Niemand heeft immunologische bescherming, want dit virus is volledig nieuw.
  4. Asymptomatische mensen zijn de belangrijkste veroorzakers van de verspreiding.
  5. Lockdowns – scholen en bedrijven sluiten, mensen in huis opsluiten, stopzetten van niet-Covid-medische zorg en het uitbannen reizen – zal het virus stoppen of elimineren.
  6. Maskers beschermen iedereen en stoppen de verspreiding.
  7. Het is bekend dat het virus van nature ontstaan is en beweren dat het in een laboratorium is ontstaan is een complottheorie.
  8. Leraren lopen een bijzonder hoog risico.
  9. Covid-vaccins stoppen de verspreiding van de infectie.
  10. Immuunbescherming komt alleen van een vaccin.”

Lees het hele artikel (Engelstalig) hier.

Politici, academici en journalisten die deze onwaarheden systematisch hebben verkondigd zouden excuses moeten aanbieden aan de bevolking. Het Artsen Collectief steunt de oproep van arts Jona Walk voor een corona-waarheidscommissie, die kan helpen om de door op onwaarheden gebaseerde maatschappelijke schade te genezen.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.