jun 22, 2021

Advies WHO: “Kinderen moeten niet gevaccineerd worden tegen Covid-19”

jun 22, 2021

Op deze pagina van de WHO, waarin zij een onderzoek naar de veiligheid van verschillende vaccins presenteren (d.d. 3 juni) staat:

Children should not be vaccinated for the moment”

Er is nog niet genoeg bewijs voor het gebruik van vaccins tegen COVID-19 bij kinderen om aanbevelingen te doen voor kinderen om te worden ingeënt tegen COVID-19. Kinderen en adolescenten hebben de neiging om mildere ziekte te hebben in vergelijking met volwassenen”.

Bron: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/covid-19-vaccines/advice

Het Artsen Collectief is het hartgrondig eens met dit advies maar maakt zich tegelijk ook grote zorgen over het komende advies van de Nederlandse Gezondheidsraad. De Gezondheidsraad heeft reeds geadviseerd om kinderen van 12 tot en met 17 jaar uit medische risicogroepen te vaccineren tegen Covid-19. Het wachten is nu op een advies over het vaccineren van gezonde kinderen. Het Artsen Collectief stuurde op 14 juni jl. een brandbrief naar de naar de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Zie brandbrief: “Laten we geen gok nemen met onze kinderen” en zie ook het stuk vandaag (d.d. 22 juni) in de Telegraaf: “Gezonde tieners inenten is de omgekeerde wereld”

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.