• ondersteund door 31.592 vrienden
  • waarvan 2.080 geverifieerde medici

jul 29, 2021

Cijfers over ziekenhuisopnames zijn misleidend

jul 29, 2021

De Britse overheid wordt beschuldigd van het nemen van ‘foute beslissingen’ nadat National Health Service vaststelt dat een kwart van de in het ziekenhuis opgenomen viruspatiënten een andere oorzaak van opname bleek te hebben‎.

Bron: Hospital figures for Covid cases ‘misleading’ (telegraph.co.uk)

Eerder deelden wij al dit artikel / de podcast waarin Patrick van IJzendoorn, correspondent in het Verenigd Koninkrijk (VK) voor onder meer de Volkskrant, Elsevier Weekblad en De Groene Amsterdammer vertelt over de die niet reëel gebleken paniekvoorspellingen van sommige wetenschappers. Van IJzendoorn benoemt onder andere dat de nieuwe minister van Volksgezondheid in het VK openheid van gegevens wilde en in het kader daarvan de cijfers van alle ziekenhuizen nader onderzocht wilde hebben. Wat bleek: meer dan de helft van de coronaopnamen van mensen met een andere kwaal dan corona stonden te boek als coronapatiënt nadat ze op basis van de standaardtest in het ziekenhuis positief getest waren. Deze cijfers werden verborgen gehouden en zijn onlangs gelekt naar een van de grote kranten.

Hele artikel lezen? Hele podcast luisteren: https://artsencollectief.nl/engeland-correspondent-op-zn-kop-paniekvoorspellingen-zijn-allemaal-niet-reeel-gebleken/

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!