jul 29, 2021

Cijfers over ziekenhuisopnames zijn misleidend

jul 29, 2021

De Britse overheid wordt beschuldigd van het nemen van ‘foute beslissingen’ nadat National Health Service vaststelt dat een kwart van de in het ziekenhuis opgenomen viruspatiënten een andere oorzaak van opname bleek te hebben‎.

Bron: Hospital figures for Covid cases ‘misleading’ (telegraph.co.uk)

Eerder deelden wij al dit artikel / de podcast waarin Patrick van IJzendoorn, correspondent in het Verenigd Koninkrijk (VK) voor onder meer de Volkskrant, Elsevier Weekblad en De Groene Amsterdammer vertelt over de die niet reëel gebleken paniekvoorspellingen van sommige wetenschappers. Van IJzendoorn benoemt onder andere dat de nieuwe minister van Volksgezondheid in het VK openheid van gegevens wilde en in het kader daarvan de cijfers van alle ziekenhuizen nader onderzocht wilde hebben. Wat bleek: meer dan de helft van de coronaopnamen van mensen met een andere kwaal dan corona stonden te boek als coronapatiënt nadat ze op basis van de standaardtest in het ziekenhuis positief getest waren. Deze cijfers werden verborgen gehouden en zijn onlangs gelekt naar een van de grote kranten.

Hele artikel lezen? Hele podcast luisteren: https://artsencollectief.nl/engeland-correspondent-op-zn-kop-paniekvoorspellingen-zijn-allemaal-niet-reeel-gebleken/

Spread the love
Steun ons, word vriend!
Vind u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.