aug 16, 2022

Deense regering beëindigt covid-vaccinaties voor kinderen onder de 18 jaar

aug 16, 2022

Wij rapporteerden eerder dat de Deense gezondheidsautoriteit toegaf dat vaccineren van kinderen een vergissing was.

Denemarken voegt nu de daad bij het woord en heeft covid-vaccinaties voor kinderen onder de 18 jaar verboden vanwege het ontbreken van ernstige gezondheidsrisico’s voor jongeren door het Sars-Cov2-virus.

De aankondiging door de Deense gezondheidsautoriteit is ingegeven door de realiteit dat gezonde kinderen in wezen geen risico lopen door Covid-19, en door voorzichtigheid in de afweging van risico-baten op de langere termijn van de mRNA-vaccins.

Het is voor jongeren en kinderen onder de 18 jaar vanaf nu niet meer mogelijk om de eerste prik te krijgen en vanaf 1 september 2022 niet meer voorde tweede prik.

Boosterprikken worden door de Deense gezondheidsautoriteit niet aanbevolen voor mensen onder de 50. De Deense gezondheidsautoriteit beoordeelt later of alle zwangere vrouwen of alleen geselecteerde zwangere vrouwen het vaccin moeten krijgen.

Lees de aankondiging van de Deense gezondheidsautoriteit hier.

Het Artsen Collectief roept de Nederlandse gezondheidsautoriteiten op om in elk geval onmiddellijk te stoppen met het vaccineren van jongens en jonge mannen met mRNA-vaccins, vanwege de (peer reviewed) kans op ernstige hartschade die veel hoger ligt dan de kans op dergelijke schade door een Sars-COV2-virusinfectie, en vaccinaties voor andere kinderen en jong volwassenen te heroverwegen.

Zie ‘Myocarditis en pericarditis bij jongens‘ en ‘Update myocarditis en pericarditis

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.