jun 8, 2022

Vaccinatieschade: myocarditis en pericarditis bij jongens en jonge mannen vaker door vaccinatie dan door infectie

jun 8, 2022

Update artikel 3 augustus: Update: myocarditis en pericarditis onder jongens en jonge mannen

Myocarditis en pericarditis zijn bekende ernstige bijwerkingen van de corona mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna. Dit is een algemeen erkend feit; deze bijwerking is sinds de zomer van 2021 geregistreerd bij zowel de Amerikaanse CDC als het Europees medicijnagentschap EMA.

Het wordt vaak beweerd dat myocarditis en pericarditis vaker voorkomen door een coronainfectie dan door vaccinatie. Daarom zou mRNA-vaccinatie voor jongens en jonge mannen per saldo toch een goed idee zijn.

Een recent peer-reviewed onderzoek onder 23,1 miljoen inwoners van de Scandinavische landen, gepubliceerd in JAMA Cardiology, spreekt dit echter tegen.

Na corona-infectie werden bij jongens en jonge mannen in de leeftijd van 16-24 jaar 1.37 gevallen van myocarditis per 100.000 personen gevonden. Echter, na toediening met Pfizer waren dit 5.31 en met Moderna waren er zelfs 13.83 gevallen van myocarditis (allebei na dosis 2).
Ook van pericarditis bij jongens / jonge mannen van 16-24 jaar werd een sterke toename door mRNA-vaccinatie gerapporteerd,  in vergelijking met infectie.
Bij vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie was de incidentie van myocarditis en pericarditis na mRNA-vaccinatie veel lager en niet significant verhoogd in vergelijking met infectie.

Deze getallen zijn volgens het Artsen Collectief reden genoeg om vaccinatie van jongens en jonge mannen met mRNA-vaccins onmiddellijk te stoppen. Gezien vaccinatie hen zelf geen voordeel oplevert en inmiddels duidelijk is dat het de overdracht van ziekte naar andere mensen niet kan voorkomen.

Overigens wordt vaak beweerd dat door vaccinatie veroorzaakte myocarditis en pericarditis “mild” en “niet ernstig” zou zijn. Dit is volgens het Artsen Collectief misleidend. Hartschade door myocarditis en pericarditis kan permanent zijn, en hoewel aangedane patiënten over het algemeen na een korte ziekenhuisopname weer naar huis gaan, kan het functionele herstel weken tot maanden in beslag nemen, waarbij beperkingen wat betreft sport kunnen blijven bestaan. Langetermijngevolgen van myocarditis en pericarditis door vaccinatie zijn uiteraard nog niet bekend.

Tel daarbij op dat mRNA-vaccinaties momenteel geen extra bescherming bieden tegen infectie, als er al natuurlijke immuniteit is opgebouwd (zie ons artikel hier). Het overgrote deel van de jeugd kwam immers al in aanraking met het SARS-CoV2 virus. Waardoor de medische rechtvaardiging voor (indirecte) dwang of drang van COVID-19 vaccinaties bij jongeren wat ons betreft afwezig is.

Lees ook onze analyse (d.d. 28-11-2021) over dit onderwerp ‘Myocarditis bij jongeren’ als reactie op een artikel in Zorgvisie van Binkhorst et al. (2021).
Onze volledige reactie op het artikel van Binkhorst et al vind je hier: “Optimaliseer het beleid: voer met elkaar een open, respectvol gesprek over de inhoud” – Reactie op Zorgvisie

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.