mrt 7, 2023

Dr. McCullough: Covid-19-vaccins blijven vallen onder zwangerschapscategorie X

mrt 7, 2023

“Producten mogen nooit worden toegediend aan zwangere vrouwen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd”

De vooraanstaande arts en Covid-criticus, de Amerikaanse cardioloog prof. Peter A. McCullough, MD, MPH blijft bij zijn standpunt dat Covid-19-vaccins nooit toegediend mogen worden aan zwangere vrouwen. Hij schrijft:

“Alle medicijnen (in de Verenigde Staten) hebben een zwangerschapscategorieaanduiding die moeders en artsen richtlijnen geeft over wat bekend is en hoe veilig producten zijn tijdens de zwangerschap:

  • Categorie A:  de mogelijkheid van schade aan de foetus lijkt klein. Er zijn zeer weinig medicijnen in deze categorie (bijvoorbeeld meerdere vitamines).
  • Categorie B: Als er een klinische behoefte is aan een medicijn in deze categorie, wordt het als veilig in gebruik beschouwd. Voorbeelden: paracetamol, amoxicilline.
  • Categorie C: Deze geneesmiddelen mogen alleen worden gegeven als het potentiële voordeel het potentiële risico voor de foetus rechtvaardigt.  Voorbeelden: fluorochinolonen, gentamicine, sacharine, aspirine.
  • Categorie D: Er is positief bewijs van risico’s voor de menselijke foetus, maar de voordelen van gebruik bij zwangere vrouwen kunnen ondanks het risico acceptabel zijn.  Ze mogen alleen tijdens de zwangerschap worden gebruikt als de alternatieven slechter zijn. Voorbeelden: tetracyclines, ACE-remmers en de meeste antineoplastieken.
  • Categorie X: Het risico van het gebruik van het geneesmiddel bij zwangere vrouwen weegt duidelijk zwaarder dan de mogelijke voordelen. Het medicijn is contrageïndiceerd bij vrouwen die zwanger zijn of kunnen worden. Voorbeelden: thalidomide, orale anticonceptiva, statines, alle Covid-19-vaccins.

Dr. McCullough publiceerde in 2021 een artikel samen met Dr. Raphael Stricker, adviseur van een de grootste centra voor doodgeboorte van de Verenigde Staten, waarin vrouwen worden gewaarschuwd dat het Covid-19-vaccin moet worden beschouwd als behorend tot zwangerschapscategorie X. Deze aanduiding had meteen moeten worden toegekend door de vaccinfabrikanten en bekrachtigd door de FDA, om vervolgens correct te vermelden op alle documenten van het vaccinprogramma, aangezien zwangerschap en vruchtbare leeftijd zonder anticonceptie uitsluitingen waren van de zg. Emergency Use Authorization-registratieonderzoeken.

Schokkend genoeg toonden nieuwszenders in de allereerste week van massale vaccinatie in december 2020 goedbedoelende zwangere moeders die werden geïnjecteerd met synthetische lipidenanodeeltjes met het stabiele mRNA coderend voor het Wuhan Institute of Virology-spike-eiwit, oftewel de coronavaccins. Hoe kon dit gebeuren zonder onderzoeken naar mutageniteit (stoffen die een genetische mutatie kunnen veroorzaken) en teratogeniteit (stoffen die aangeboren afwijkingen kunnen veroorzaken)? Hoe kan de goede klinische praktijk van artsen worden opgegeven?

Zwangere moeders en medewerkers van vaccinatiecentra leken er niets om te geven. Er waren geen garanties voor veiligheid tijdens de zwangerschap, rond de bevalling of op de lange termijn. Zou de baby worden beïnvloed door deze gloednieuwe technologie? De regelgevende instanties en medische colleges leken in een trance van vergetelheid te zijn geraakt.

In meer dan een dozijn artikelen werden niet alleen de deugden van massale vaccinatie verheerlijkt maar werd ook al snel geconcludeerd dat Covid-19-vaccins ‘veilig’ zijn tijdens de zwangerschap. Elk artikel heeft echter kritieke tekortkomingen, waaronder:

  • 1) niet gerandomiseerd,
  • 2) geen vergelijkingsgroep,
  • 3) beperkt tijdvenster en niet de hele termijn met voortdurende follow-up,
  • 4) onvolledige vastlegging van klinische gebeurtenissen,
  • 5) belangenconflict met American College of Verloskunde en Gynaecologie (ACOG) dat een niet nader genoemd geldbedrag ontving van het Witte Huis-HHS COVID-19 Community Core Fund om vaccinatie te promoten.

Bij het gebruikelijke onderzoek naar de veiligheid van geneesmiddelen, moet zelfs als er slechts één samenvatting, manuscript of monografie is die een ernstig veiligheidsprobleem oproept, dit worden nagetrokken door degenen die het signaal niét hebben gevonden. Thorp en collega’s gebruikten gegevens van het Amerikaanse CDC- en VAERS (vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM en het bijwerkingencentrum Lareb) en vergeleken Covid-19-vaccins met griepvaccins. Zij vonden voor de Amerikaanse situatie een 27 keer hoger risico op een miskraam en een meer dan twee keer zo hoog risico in zes categorieën van ongunstige foetale uitkomsten. Omdat nu bekend is dat het mRNA 28 dagen of langer circuleert en het spike-eiwit stolling en bloedingen veroorzaakt en ook weefselbeschadiging, is mijn conservatieve conclusie dat Covid-19-vaccinatie blijft vallen onder de zwangerschapscategorie X – en dus contrageïndiceerd is voor zwangeren” aldus Dr. McCullough.

Zie ook ons eerdere artikel over zwangeren: Zwangere vrouwen – Stichting Artsen Collectief of kijk op onze onderbouwingspagina ‘Zwangeren’

Referenties en links:

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.