sep 9, 2021

Dr. Robert Malone: “Je kunt je niet uit een pandemie vaccineren”

sep 9, 2021

Dr. Robert Malone, gerenommeerde Amerikaanse arts en uitvinder van de mRNA-technologie, en Dr. Peter Navarro econoom en auteur, bediscussiëren in onderstaande video ruim een half uur de huidige ontwikkelingen inzake het coronavirus, de vaccins, de wetenschap, de afweging van voordelen tegen de bijwerkingen en de in hun ogen foute aanpak van de overheid (wereldwijd).

Malone stelt dat je je ‘niet uit een pandemie kunt vaccineren’. Hij acht het veel verstandiger om je alleen op de écht kwetsbaren te richten, niet op een gehele populatie. Volgens Malone moeten de mensen met het virus leren leven. Het gaat net als de griep/verkoudheidsvirusen circuleren. Daarmee wordt het meer infectieus voor mensen, maar ook meer endemisch, wat wil zeggen dat het virus zich aanpast aan zijn gastheer/-vrouw en een normaal onderdeel wordt van onze microbiologische omgeving. Dan gaat het virus nog wel rond, maar de mensen die besmet raken worden niet meer (of veel minder) ziek.

Upside down

Dr. Malone vraagt zich  af waarom door de overheid (in vele landen) wordt ingezet op het vaccineren van álle mensen. Zelfs kleine/gezonde kinderen. Malone noemt dat ‘insane’, want zeker kinderen – hoewel ze besmet kunnen raken – worden niet ernstig ziek van het virus en hoeven vrijwel niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij noemt het de wereld op zijn kop.

In de video bespreekt Malone puntsgewijs acht opties waarmee hij laat zien dat vaccinatie voor iedereen niet de weg is om uit deze gezondheidscrisis te geraken. Zie de punten op onderstaande foto:

Malone, die geen ‘antivaxxer’ is, uit inzake de huidige coronavaccins wel zijn zorgen. Hij refereert aan meerdere zorgwekkende bijwerkingen die in ‘het werkveld’ gemeld worden nadat mensen zijn gevaccineerd, maar weinig tot niet bekend worden gemaakt aan het grote publiek. Zo benoemt hij de hartziekten, ook bij jonge mensen, die levenslang van invloed kunnen zijn. Eenmaal afgestorven hartcellen herstellen niet meer. Hij gaat in op meerdere meldingen van bloedklonters/trombose, auto-immuunziekten, gezichtsverlammingen, en op veel berichten van vrouwen die problemen ondervinden bij hun menstruatiecyclus of bloedingen krijgen na de menopauze. Malone stelt dat het belangrijk is dat mensen ook deze informatie krijgen, hoe klein de kans ook is, zodat men kan afwegen of zij wel of niet de keuze willen maken gevaccineerd te worden.

‘Informed Consent’

Het Artsen Collectief onderschrijft Malones visie en roept artsen op goed met hun patiënten te kijken naar wat de voor- en nadelen van deze vaccinaties kunnen zijn. Een arts is wettelijk verplicht om voor het uitvoeren van een medische handeling de patiënt zo volledig mogelijk te informeren over het doel van de handeling, de voordelen en nadelen ervan en ook over wetenschappelijk bewezen werkzaamheid. Daarnaast moet de patiënt toestemming geven voor de handeling. Deze toestemming heet officieel informed consent en is een juridische vereiste.

Het gesprek tussen Dr. Malone en Dr. Navarro is in onze ogen een interessant en informatief interview (Engels). Oordeel zelf.

 

‘Oxford tool’ voor kansberekening

Malone wijst in het interview op tools waarmee mensen zelf kunnen kijken hoe hoog het risico voor hen is om Covid-19 te krijgen en ernstig ziek te worden. Op de site van het Artsen Collectief hebben we de tool van Oxford University geplaatst. Aan de hand van een medische vragenlijst kun je jouw kans om ziek te worden of te overlijden aan Covid-19 berekenen.

 

Het Artsen Collectief heeft als standpunt dat we de huidige overheidsstrategie om de gehele bevolking – zelfs gezonde kinderen – te vaccineren niet ondersteunen. Wij vinden dit onnodig en zelfs onverantwoord: Wil je meer lezen? Kijk bij onze Onderbouwing vaccinatie.

 

Spread the love
Steun ons, word vriend!
Vind u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en ontvangt u 10% korting op artikelen in onze webshop. Daarnaast blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.