dec 9, 2021

“Een arts kan zich uitspreken. Sterker nog, moet zich uitspreken”

dec 9, 2021

Frank Stadermann en Sietske Bergsma, beide oud-advocaten, bespraken de harde opstelling van de Inspectie van Volksgezondheid en Jeugd (IGJ) naar coronakritische artsen. Hoe kunnen artsen hier het beste op reageren? Volgens Stadermann is het niet nodig om te buigen voor intimidatie. Hij ziet de tuchtzaken waar de Inspectie mee dreigt, met vertrouwen tegemoet. Om de rol van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) te verhelderen heeft hij een WOB-verzoek ingediend.

Al eerder besteedden we aandacht aan de intimiderende opstelling van de Inspectie naar coronakritische artsen. Steeds meer artsen spreken zich uit tegen het toedienen van de coronavaccins aan niet-kwetsbare kinderen en volwassenen, maar lopen dan kans een “corrigerende brief” te ontvangen van de Inspectie, al dan niet voorzien van een waarschuwing. Eén arts kreeg een boete opgelegd, waarvan op dit moment de beroepszaak loopt.

Het blijkt dat het ministerie voor Volksgezondheid nauw betrokken is bij de hardere aanpak van coronakritische artsen. Uit een antwoord op Kamervragen bleek dat Hugo de Jonge de Inspectie opdracht heeft gegeven om “waar nodig maatregelen te treffen” tegen artsen die “desinformatie” zouden verspreiden. Er zijn grote vragen of dit niet de onafhankelijkheid van het toezicht door de Inspectie aantast, als dit toezicht meer en meer lijkt op het uitvoeren van een politieke agenda.

Frank Stadermann is als oud-advocaat betrokken bij circa twaalf artsen die te maken hebben gekregen met de Inspectie vanwege hun kritische uitlatingen. Bij Café Weltschmertz sprak hij met Sietske Bergsma, ook oud-advocaat, over het huidige werkklimaat voor de coronakritische artsen. De Inspectie dreigt hen met de tuchtrechter, maar Stadermann ziet een eventuele tuchtzaak met vertrouwen tegemoet. “Dat gaan ze niet winnen. Een arts kan zich uitspreken. Sterker nog, moet zich uitspreken. Als ze vermoeden dat de vaccins schadelijk zijn en daar een wetenschappelijke onderbouwing bij hebben, dan dienen ze daar voor te waarschuwen.”

Frank Stadermann heeft inmiddels een WOB-verzoek ingediend bij de Inspectie. Hij wil inzage hebben in alle correspondentie tussen het ministerie van Volksgezondheid en de Inspectie, waarbij het gaat om de opstelling van IGJ ten opzichte van artsen en apothekers en hun overkoepelende organisaties. Vanuit het Artsen Collectief zullen we dit WOB-verzoek nauwgezet volgen en de vrijgekomen informatie bestuderen.

Bron https://cafeweltschmerz.nl/videos/moeten-artsen-zwichten-voor-de-intimidatie-van-de-inspectie-sietske-bergsma-frank-stadermann/ 

 

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.