okt 10, 2022

Florida adviseert tegen mRNA-vaccinatie van jonge mannen vanwege risico van overlijden door hartproblemen

okt 10, 2022

De Surgeon General – de hoogste medische gezagsdrager – van de Amerikaanse staat Florida heeft op basis van sterfte-onderzoek onder zijn bevolking een advies uitgebracht tegen het vaccineren van mannen tussen 18-39 jaar met mRNA-vaccins.

In de studie werd gevonden dat er een verhoogde kans van overlijden was door hart-gerelateerde aandoeningen, zoals hartstilstand, acute myocarditis of acute pericarditis binnen een periode van 28 dagen na vaccinatie.

Het verhoogde risico gerelateerd aan mRNA-vaccins werd in deze 28-dagen-periode voor mannen van 18-39 jaar geschat op 83%. Bij mannen van 60 jaar en ouder was dit extra risico 10%. In andere leeftijdsgroepen boven de 18 jaar of bij vrouwen werd geen verhoogde sterftekans gedetecteerd. (bron: https://floridahealthcovid19.gov/wp-content/uploads/2022/10/20221007-guidance-mrna-covid19-vaccines-analysis.pdf)

Deze resultaten sluiten aan bij het beeld van myocarditis en pericarditis na Covid-mRNA-vaccinatie die eerder vooral bij jongens en jonge mannen werd vastgesteld. De kans op deze hartschades door vaccins is veel groter dan door Covid-infectie. Op grond hiervan adviseerde het Artsen Collectief om vaccinatie van jongens en jonge mannen met mRNA-vaccins onmiddellijk te stoppen; vaccinatie levert hen geen gezondheidsvoordeel op en kan de overdracht van het virus naar andere mensen niet voorkomen.

De nieuwe studie uit Florida suggereert dat de door mRNA-vaccins veroorzaakte hartschade bij jongens en jonge mannen ook tot sterfte kan leiden.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.