feb 21, 2023

Florida waarschuwt voor gezondheidsrisico’s mRNA-coronavaccins

feb 21, 2023

De Surgeon General – dr. Joseph Ladapo,  de hoogste medische gezagsdrager – van de Amerikaanse staat Florida heeft een gezondheidswaarschuwing over de veiligheid van de mRNA-coronavaccins gestuurd naar de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA.

In de brief stelt hij de gezondheidsautoriteit en ook het publiek op de hoogte van een substantiële toename van bijwerkingen in de staat Florida, die gerapporteerd werden in het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) na de uitrol van de Covid-19-vaccins. (red: VAERS is een Amerikaanse organisatie, die zich net als het Nederlandse Lareb bezighoudt met de vrijwillige registratie van bijwerkingen door medicatie of behandeling).

De Surgeon General constateert:

  • 17 keer zoveel meldingen van bijwerkingen na Covid-19 vaccinatie, terwijl er maar vier keer meer vaccins werden gezet.
  • 44 keer meer meldingen van levensbedreigende aandoeningen (toename van 4400%). (1)

Bijwerking gerapporteerd in VAERS in de staat Florida

De staat Florida vraagt zorgverleners om de risico’s en voordelen van de coronavaccins nauwkeurig aan hun patiënten te communiceren, omdat er steeds meer risico’s opduiken.

Al eerder adviseerde Florida tegen mRNA-vaccinatie van jonge mannen vanwege risico van overlijden door hartproblemen.

Volgens een onderzoek uit 2022 worden mRNA-coronavaccins in verband gebracht met een verhoogd risico op ernstige bijwerkingen, waaronder stollingsstoornissen, acuut hartletsel, de aangezichtsverlamming van Bell en ontsteking van de hersenen. Het risico op een ernstige bijwerking was 1 in 800 (2).

Het Artsen Collectief pleit voor het stoppen met de huidige mRNA-(herhaal)vaccins vanwege hun lage effectiviteit, kans op ernstige bijwerkingen en de onverklaarde oversterfte.

Referenties:

  1. https://www.floridahealth.gov/newsroom/2023/02/20230215-updated-health -alert.pr.html
  2. Fraiman J, Erviti J, Jones M, Greenland S, Whelan P, Kaplan RM, Doshi P. Serious adverse events of special interest following mRNA COVID-19 vaccination in randomized trials in adults. Vaccine. 2022 Sep 22;40(40):5798-5805. doi: 10.1016/j.vaccine.2022.08.036. Epub 2022 Aug 31. PMID: 36055877; PMCID: PMC9428332.

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.