mei 11, 2021

Geen noodzaak hele bevolking te vaccineren

mei 11, 2021

Immunoloog in het oog van de storm

Immunoloog professor dr. Theo Schetters vindt massavaccinatie niet nodig omdat voldoende mensen weerstand hebben opgebouwd en omdat we gewoonweg nog niet weten wat de bijwerkingen en langetermijneffecten van de mRNA vaccins zijn.
Het Artsen Collectief deelt deze mening en staat niet achter de strategie om de gehele bevolking te vaccineren.

Immunoloog professor dr. Theo Schetters in interview met Alain Grootaers:
“De vaccins van zowel BioNTech/Pfizer als Moderna die met mRNA technologie werken zijn relatieve nieuwkomers op vaccingebied. Van deze vaccins is de onderzoeksperiode nog niet voltooid en van enkele loopt die nog door tot 2023. Dat ze toch toegepast mogen worden, is omdat er sprake was van een noodsituatie. Dat was begrijpelijk, omdat er in het begin sprake was van een IFR (Infection Fatality Rate) van 6 procent. Daarna echter werd dat cijfer naar beneden bijgesteld. Mijn kritiek op beleidsmakers is: als je ziet dat die situatie verandert en de IFR vele malen lager is, dan moet je de risico/voordeel-analyse opnieuw maken. Zeker met vaccins die slechts een voorwaardelijke vergunning hebben. Ik ben van mening dat – omdat er geen noodtoestand meer is – de voorwaardelijke vergunning ingetrokken zou moeten worden of op zijn minst aangepast en dat dat vaccin alleen toegelaten mag worden voor het gebruik bij mensen die een hoog risico lopen.
Naar mijn mening moeten deze mRNA-vaccins níet in gezonde mensen gebruikt worden omdat we gewoonweg nog niet weten wat de bijwerkingen en langetermijneffecten zijn. wij weten hier zó weinig van dat het onverantwoord is om een hele bevolking hiermee te injecteren. En nu zelfs kinderen van zes maanden oud (Pfizer doet nu proeven op kinderen en baby’s). Ik vind dit onethisch.”

Immunoloog professor dr. Theo Schetters is betrokken bij het Artsen Covid Collectief en neemt deel aan de klankbordgroep. Zijn beweegreden: “De informatie over Covid-19 die via de media tot ons komt is vaak niet correct en heel eenzijdig. Het is belangrijk dat er duidelijke, evenwichtige informatie gegeven wordt en dat de betekenis daarvan ook eerlijk geduid wordt.”

Het hele interview met Theo Schetters lees je hier.

Lees meer over het standpunt van het Artsencollectief over vaccinatie >
Alle standpunten van het Artsencollectief > 

Bron: Alain Grootaers interviewt Theo Schetters, 28 april 2021 Alain Grootaers interviewt Theo Schetters (carineknapen.info)

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.