mei 25, 2022

De gevolgen van de coronamaatregelen voor jongeren worden duidelijk

mei 25, 2022

De overheden zijn veel te lichtzinnig omgegaan met de belangen van jongeren tijdens de coronacrisis. Sociale isolatie, angst, het dragen van maskers. Niet meer mogen sporten. Afnemen van normaal onderwijs door schoolsluitingen. De gevolgen worden steeds duidelijker.

Volgens een studie in de Lancet namen  angststoornissen en depressieve klachten onder jongeren van 15-25 jaar toe met 25%, waarbij meisjes en jonge vrouwen het zwaarst getroffen werden.

In Nederland blijkt dit overduidelijk uit studies van het CBS en van de GGD/RIVM.

Het Artsen Collectief waarschuwde al langer voor de maatschappelijke gevolgen van het coronabeleid, zoals een ongerechtvaardigde onderlinge angst op scholen en ernstige psychosociale gevolgen van het dragen van mondneusmaskers door kinderen.

Onderzoekers van het Amerikaanse Brownstone Institute zien naast psychische klachten bij jeugdigen ook verband met gewichtstoename bij kinderen, en met een verlaagd IQ.
Het hele rapport van het Brownstone Institute lees je hier >

 

 

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.