okt 29, 2022

Gezondheidszorg & Leefstijl

okt 29, 2022

In aflevering 9 van NIEMANDSLAND gaat Nico Sloot in gesprek met Evelien Peeters, internist en endocrinoloog en Eline van den Broek-Altenburg, gezondheidseconoom, epidemioloog en biostatisticus over gezondheidszorg en leefstijl. Ze bespreken onder andere de gang van zaken in de reguliere zorg en hoe leefstijl van invloed is op het ontstaan én tegengaan van gezondheidsproblemen.

Volgens Evelien Peeters gaat ‘vaccineren voor een ander’ niet op. Mensen zoeken houvast vanuit de angst die aangewakkerd is. De oplossing in de vorm van vaccinatie en maatregelen maakt ons niet ‘veilig’. “We hebben een heel leger aan wetenschappers, maar er wordt in Nederland niet geëvalueerd op het beleid en dat is heel merkwaardig”.

Ook vertelt Peeters over de verschillende wetswijzigingen die (mogelijk) doorgevoerd worden.

Het hele interview kun je hier terugzien:

Niemandsland:

  • Tijdens de 9e aflevering van Niemandsland reflecteerden Eline van den Broek-Altenburg en Evelien Peeters op de Gezondheidszorg in Nederland, waarin ze een aantal knelpunten en uitdagingen definieerden. In aflevering 10 praten ze gelukkig ook nog over (mogelijke) oplossingen. Aflevering 10 is hier te bekijken >
Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.