dec 10, 2021

Het vaccineren van gezonde kinderen is medisch onverantwoord en ethisch gezien onaanvaardbaar!

dec 10, 2021

De Gezondheidsraad kwam vandaag 10 december 2021 met het advies dat we gezonde kinderen tussen de 5 en 11 jaar een coronavaccin moeten aanbieden. De voordelen wegen volgens de Gezondheidsraad op tegen de nadelen. Het Artsen Collectief vindt dit advies medisch onverantwoord. Er zijn bovendien grote ethische bezwaren.

Normaal gesproken vaccineer je met het doel om een ernstige ziekte te voorkomen. Inmiddels is het duidelijk dat het overgrote deel van de kinderen niet of nauwelijks ziek wordt door het coronavirus. Het is onnodig om te vaccineren tegen een ziekte die een zeer mild verloop kent. De kleine groep kinderen die wel kwetsbaar is, zullen hun bescherming verkrijgen uit het groeiend deel van de bevolking dat natuurlijke immuniteit heeft opgebouwd.

De Gezondheidsraad voert daarnaast aan dat de cornavaccins de overdracht van het virus kunnen voorkomen. Maar inmiddels weten dat coronavaccins slechts korte tijd bescherming geven tegen overdracht. Binnen enkele maanden kan een gevaccineerde net zo makkelijk het virus overbrengen als iemand die het coronavaccin niet heeft gehad.

Verder noemt de Gezondheidsraad dat de coronavaccins lockdowns en andere maatregelen kunnen voorkomen. Zij noemen dit “indirecte gezondheidswinst”. Schoolsluitingen zijn schadelijk voor kinderen, net als verminderde toegang tot sport en contact met hun leeftijdsgenoten. Deze schade voorkom je echter niet met vaccins, maar met het opheffen van de coronamaatregelen. De verantwoordelijkheid voor deze crisis mag nooit bij kinderen en hun ouders worden gelegd!

De kinderartsen lijken het ook oneens te zijn. Op de site van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) plaatste voorzitter en OMT-lid Károly Illy op 2 december een artikel over het vaccineren van kinderen onder de 12, waarin hij schreef: “Je moet kunnen aantonen dat zij er zelf iets aan hebben, en voor gezonde kinderen jonger dan twaalf jaar heeft het geen persoonlijke meerwaarde om zich te laten inenten. Dat hebben we als NVK geconcludeerd na overleg met alle deskundigen van onze vereniging.”

Spread the love
Steun ons, word vriend!
Vind u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.