dec 9, 2021

Kinderartsen oneens over vaccineren van kinderen

dec 9, 2021

Binnen de Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) blijkt onenigheid over het vaccineren van kinderen van 5 tot en met 11 jaar tegen corona. Voorzitter Károly Illy ziet ‘geen meerwaarde’ maar een expertisegroep binnen de NVK wél. Illy, voorzitter van die vereniging, stelde onlangs in een opiniestuk in Trouw en ook in het Nederlands Dagblad dat hij het oneens is met het pleidooi om jonge, gezonde kinderen te vaccineren. Het zou “belastend” voor hen zijn en “geen meerwaarde” hebben stelt hij. Volgens Illy zou de NVK dit hebben geconcludeerd “na overleg met alle deskundigen van onze vereniging”.

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde plaatste zijn opiniestuk op hun website:

NVK-voorzitter en OMT-lid Károly Illy: “Je moet kunnen aantonen dat zij er zelf iets aan hebben, en voor gezonde kinderen jonger dan twaalf jaar heeft het geen persoonlijke meerwaarde om zich te laten inenten,” aldus Illy in het Nederlands Dagblad. “Dat hebben we als NVK geconcludeerd na overleg met alle deskundigen van onze vereniging.”

Bronnen:

Lees ook “Maak kinderen niet opnieuw dupe van falend regeringsbeleid’

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.