DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseSpanishTurkishArabic
  • ondersteund door 42.928 vrienden
  • waarvan 2.713 geverifieerde medisch professionals

jun 21, 2021

Hoe een ziekte zonder symptomen de wereld onder de duim kreeg?

jun 21, 2021

De verwarring over de betekenis van een positieve PCR test, de angst voor een ernstige ziekte en het isoleren van misschien besmettelijke personen heeft vele levens onnodig veranderd.

 

De WHO stelt dat asymptomatische besmetting ‘zeer zeldzaam’ is. Bron: WHO: Wie geen symptomen heeft, verspreidt coronavirus nauwelijks | Buitenland | AD.nl

De auteur van dit artikel, die anoniem wenst te blijven, is een senior research wetenschapper bij een farmaceutisch bedrijf. Hij stelt dat onzorgvuldig taalgebruik in de coronacrisis de angst versterkt heeft. Je hoort en leest: “Een derde van de mensen met Covid-19 hebben geen symptomen.” Dat is niet correct gesteld, want een besmetting die geen ziektesymptomen oplevert, is geen ziektegeval. Die mensen hebben alleen het virus in hun lichaam. Het onderscheid tussen aanwezigheid van het virus en ziekte wordt hier dus weggemoffeld.

Ter vergelijking: de ziekte van Pfeiffer wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr-virus, dat in ontzettend veel mensen aanwezig is – de auteur van het stuk stelt zelfs ‘vrijwel iedereen’. Doorgaans word je ermee besmet in je vroege jeugd en word je er niet ziek van. Alleen als je later, bijvoorbeeld in je tienerjaren, ermee besmet bent, kun je er ziek van worden.

Zouden we de hele bevolking laten testen op de aanwezigheid van dit virus en alleen de aanwezigheid ervan gelijkstellen aan de ziekte van Pfeiffer, dan zou het klinken als een wereldwijde ramp van ongekende omvang. Maar dat is het dus niet, zoals we allemaal weten.

Alleen mensen met ziektesymptomen zijn ziek, dus de juiste formulering is: “ALLE mensen met Covid-19 hebben symptomen.” En heel veel mensen hebben het SARS-CoV-2 virus in hun lichaam, maar worden daar niet ziek van.

Bron: https://lockdownsceptics.org/how-did-a-disease-with-no-symptoms-take-over-the-world/
Hele artikel vertaald naar het Nederlands lees je hier.

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.