jun 3, 2021

Hoe onafhankelijk zijn de agentschappen die vaccins beoordelen?

jun 3, 2021

Deskundigen die zitting hebben in nationale vaccinadviespanels worden gevraagd om eventuele banden met de industrie en andere belangenconflicten bekend te maken. Maar ‎‎Paul D Thacker‎‎ vindt dat openbaarmakingsnormen sterk verschillen, waardoor het publiek vaak in het duister wordt gelaten.

Het Artsen Collectief vindt dat er een legitieme plek is voor bewezen werkzame en veilige vaccins voor duidelijke risicogroepen. Massale vaccinatie van de algehele bevolking tegen Covid-19, met de op dit moment beschikbare vaccins, is echter onverantwoord en onnodig. Daarnaast vindt het Artsen Collectief dat vaccinatie altijd vrijwillig moet zijn. Lees het standpunt van het Arsten Collectief over Vaccinatie >

Bron 26 mei: Covid-19: How independent were the US and British vaccine advisory committees? | The BMJ

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.