nov 5, 2021

Huisarts Felix van der Wissel aan het woord: “QR-code zorgt voor schijnveiligheid”

nov 5, 2021

De afgelopen week had huisarts Felix van der Wissel nog drukkere dagen. Naast zijn praktijk, maakte hij ook tijd voor mediavragen naar aanleiding van de persconferentie 2 november jl. Alles voor het goede doel om mensen van informatie te voorzien, want hij heeft zorgen over de maatregelen die het demissionair kabinet steeds meer oplegt. Zo zegt hij bij Hart van Nederland: “De QR-code zorgt voor schijnveiligheid. Mensen wanen zich veilig als ze gevaccineerd zijn en een groen vinkje in de app ontvangen, terwijl zij drie maanden na de inenting net zo besmettelijk kunnen zijn als ongevaccineerden.”

Van der Wissel, betrokken bij het Artsen Collectief, ziet met lede ogen aan dat er een tweedeling in Nederland wordt gemaakt tussen gevaccineerde en ongevaccineerde mensen. Hij vindt dat elk mens zelf mag besluiten of hij zich wel of niet wil laten vaccineren.

Vrije keuze

Die uitspraak onderstreept het Artsen Collectief volledig, de mens heeft een ‘individueel zelfbeschikkingsrecht’. Daarbij is het belangrijk dat mensen een weloverwogen en vrije keuze kunnen maken. De (huis)arts heeft daarin een belangrijke rol en hoort de patiënt goed en volledig te informeren over de voor-/nadelen van een medische behandeling, het zogeheten ‘informed consent.

Van der Wissel zegt daarover in de nabeschouwing persconferentie bij Blckbx.tv: “Als huisarts hoor ik te kijken naar wat iemand nodig heeft. Wat is bijvoorbeeld de kans dat iemand ziek wordt van corona. In een aantal gevallen kan het verstandig zijn, ik zeg niet dat het goed is, om iemand wel te vaccineren. We weten nog niet veel, wat het vaccin doet, wat de lange termijn bijwerkingen zijn. Als iemand binnen een jaar kan overlijden door onderliggend lijden, ja, die mensen zou je kunnen vaccineren.”

Goede afweging

Het gaat er dus om een goede afweging te maken, op basis van vrijwilligheid. Zowel voor de huidige coronavaccins als voor de derde prik, de ‘booster’. Volgens Van der Wissel gaan we er volledig aan voorbij dat mensen onder de 45 jaar nihil kans hebben om op de ic te komen. Hij vergelijkt in de verschenen artikelen het vaccineren van mensen onder die leeftijd met het geven van anticonceptie aan mensen van in de tachtig om een geboortegolf te voorkomen. “Je zult zien dat de cijfers dan toch stijgen, omdat je niet de juiste groep aanpakt.”

Zorgen over de gezondheid van de gevaccineerde mensen heeft de huisarts ook. Hij denkt dat met name zij in het ziekenhuis zullen komen, omdat hun immuunsysteem afzwakt door de vaccinaties: “We hebben een afweersysteem en dat bestaat ook uit T-helper en T-killercellen. Dat afweersysteem doet ontzettend goed werk. Wat dat doet is eigenlijk allemaal foute celletjes of virussen als eerste aanpakken. Als wij kankercellen hebben – en we hebben ongeveer honderd kankercellen per dag – worden die allemaal opgeruimd door die T-killer en -helpercellen.” Refererend aan onderzoek (van o.a. het Radboud ziekenhuis, waaruit blijkt dat deze genetische vaccins het immuunsysteem kunnen herprogrammeren) verwacht Van der Wissel dat de weerstand tegen bepaalde ziekteverwekkers verandert. Dat zou ook implicaties kunnen hebben voor tumorimmuniteit. “En dat betekent dat mensen die gevaccineerd zijn en steeds vaker gevaccineerd worden, waarschijnlijk – ik blijf het wetenschappelijk benaderen, want er moet meer onderzoek naar komen – een grotere kans hebben om zo meteen aan andere infecties of aan kanker komen te overlijden. Dan heb je misschien wel corona overleeft, maar als je dan andere ziektes krijgt? Ik pleit echt voor veel meer onderzoek. We weten nog zo weinig. En op basis van zo weinig gaan we mensen kwetsen en gaan we mensen uitsluiten…”

Zie/lees:

Artikel Metro.nl
Huisarts waarschuwt voor schijnveiligheid QR-code: ‘Gevaccineerden wanen zich veilig’

Hart van Nederland
Artikel Coronapas creëert schijnveiligheid en verdere tweedeling. Uitzending:

 

Nabeschouwing persconferentie Blckbx.tv
Gesprek met huisarts Felix van der Wissel vanaf 29.30 min.

 

 

Persbericht Artsen Collectief n.a.v. persconferentie 2 november 2021
‘Maatregelen veroorzaken schijnveiligheid, tweespalt en angst’

Standpunt Artsen Collectief

Het Artsen Collectief is voor het vaccineren op vrijwillige basis van alleen de Covid-vatbaren, met een bewezen werkzaam en veilig vaccin. De huidige overheidsstrategie om de gehele bevolking te vaccineren ondersteunen wij niet. Van de huidige vaccins zijn de lange(re)termijn-gevolgen en bijwerkingen onvoldoende bekend. Dit geldt ook voor het effect van het ‘stapelen van vaccins’ (de zg. ‘boosters’). De hele bevolking vaccineren heeft geen bewezen meerwaarde. Bovendien kost het veel gemeenschapsgeld en worden de vaccins onthouden aan risicogroepen in andere landen. Om voldoende ziekenhuiscapaciteit te behouden en gezondheidsschade te voorkomen, bepleiten wij daarom het vaccineren – op vrijwillige basis – van alleen risicogroepen.

 

 

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.