apr 4, 2022

Autoriteit geneesmiddelen: kalm aan met boosters

apr 4, 2022

“De EMA (het Geneesmiddelen Agentschap van de Europese Unie) waarschuwt dat frequente boosters tegen Covid-19 de immuunrespons nadelig kunnen beïnvloeden en wellicht niet haalbaar zijn.

Boosterdoses om de vier maanden zouden uiteindelijk de immuunrespons kunnen verzwakken en mensen kunnen vermoeien, denkt het Europees Geneesmiddelenbureau. In plaats daarvan zouden landen meer tijd moeten laten tussen twee boosters en deze koppelen aan het begin van het koude seizoen op elk halfrond, volgens de blauwdruk van de griepvaccinatiestrategieën, vindt het agentschap.

Het advies komt er op een moment dat EU-lidstaten de mogelijkheid overwegen om mensen een tweede vaccinatie aan te bieden om verdere bescherming te bieden tegen de toenemende omicron-infecties”

Bovenstaande lezen we in de media (bron: https://www.msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/autoriteit-geneesmiddelen-kalm-aan-met-boosters/ar-AASIZrg?ocid=sl). Echter heeft Nederland nu al voldoende coronavaccins ingekocht voor een achtste prikronde. Massale vaccinatiecampagnes, die los staan van de medische situatie, zijn vooruit gepland, waardoor het prikken een doel op zichzelf lijkt te zijn geworden. Alle ontwikkelingen rondom het coronavirus wijzen namelijk op het endemisch worden van het virus: het aantal personen met natuurlijke immuniteit neemt elke dag toe en de nieuwere varianten lijken minder ziekmakend.

Hoeveel mensen zullen het beste instrument dat zij hebben om hun afkeer tegen dit coronabeleid te tonen, gaan inzetten? Door simpelweg “nee“ te zeggen, kunnen we dit onverantwoorde coronabeleid stoppen. Zodat we verder kunnen naar een geneeskunde waarin natuurlijke immuniteit waarde heeft, vroegbehandeling tot de mogelijke interventies behoort, en we het weer hebben over het inperken van risico’s door een gezonde leefstijl en minder stress. En dat alles, in vrijheid.

Lees ons artikel hierover:  Permanent prikken in een vaccinatiepaviljoen

Spread the love

Steun ons, word vriend!
Vindt u de artikelen van Artsen Collectief waardevol? Word dan vriend. Gratis! Als vriend krijgt u onze maandelijkse nieuwsbrief, kunt u suggesties doen aan ons redactieteam en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Samen staan we sterker. Van angst terug naar vertrouwen!

Disclaimer: Het Artsen Collectief is niet verantwoordelijk voor de inhoud op de genoemde pagina’s van externen waar naar verwezen wordt. Het delen van een pagina betekent niet dat het Artsen Collectief alle opvattingen deelt. Het Artsen Collectief ondersteunt het inwinnen en delen van (medische) informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren.